Lees pagina voor

regenton plaatsen

Dit hebt u nodig:

En zo plaatst u het:

Bekijk hieronder het stappenplan voor het plaatsen van een regenton:

Afbeeling van stap 1. Hierop is een regenton te zien met daarin de inlaatopening getekend. Op de afbeelding staat een pijl vanaf de opening tot aan de grond. Deze afstand moet u meten.

Stap 1. Afstand meten
Meet de afstand tussen de grond en de inlaat

Afbeelding van stap 2. Hierop is de regenpijp te zien met een pijl vanaf te grond tot aan een hoogte op de regenpijp. Dit is de afstand die u bij stap 1 heeft gemeten.

Stap 2. Hoogte markeren
Markeer dezelfde hoogte voor de aansluiting op de regenpijp.

Afbeelding van stap 3. Hierop is een regenpijp te zien die door midden gezaagd is. Hier is 5 centimeter tussenuit gezaagd.

Stap 3. Regenpijp zagen
Zaag een stuk van ongeveer 5 centimeter uit de regenpijp.

Afbeelding van stap 4. Hierop is de regenpijp te zien met het vulautomaat tussen beide uiteinden van de regenpijp die bij stap 3 door midden is gezaagd.

Stap 4. Vulautomaat plaatsen
Plaats de vulautomaat tussen beide uiteinden van de regenpijp. Maak hiervoor als het nodig is de beugels van de regenpijp tijdelijk los. Lijm het nog niet vast! 

Afbeelding van stap 5. Hierop is een ingezoomde afbeelding te zien van het vulautomaat en een klein stukje regenton. Daartussen zit een afvoerpijpje.

Stap 5. Vulautomaat aansluiten
Verbind de vulautomaat met de regenton met behulp van het afvoerpijpje. U kunt er ook voor kiezen om het water naar de tuin te laten lopen. Zorg ervoor dat het water van uw huis af loopt.

Afbeelding van stap 6. Hierop is een ingezoomde afbeelding te zien van de regenpijp en het vulautomaat. Daarvoor is het afvoerpijpje te zien met een potje lijm. Beide delen worden aan elkaar gelijmd.

Stap 6. Delen monteren
Controleer of alles goed past. Demonteer vervolgens alle aansluitingen en schuur ze een beetje op. Lijm de delen vervolgens definitief in elkaar met pvc-lijm.

Tips voor het plaatsen van een regenton

Wilt u meer informatie en tips over het waterbestendig maken van uw tuin? Kijk dan op onze pagina Wat kunt u doen in uw tuin?