Lees pagina voor

Burgerwindpark A2 Lage Rooijen

Door het ontwikkelen van een kleinschalig windpark dat bestaat uit drie windturbines, willen Coöperatie Bommelerwaard en Green Trust een bijdrage leveren aan het behouden van de natuur en een schonere lucht. Het realiseren van een windpark zal een belangrijk deel van de duurzame invulling bieden voor de gemeente Maasdriel. Het burgerwindpark (Deze link gaat naar een externe website) heeft de potentie om zo’n 10.000 huishoudens te voorzien van groene stroom.

Stand van zaken

Op 1-11-2023 deed de Raad van State uitspraak dat de vergunning voor Burgerwindpark A2 Lage Rooijen rechtsgeldig is. De vergunning is onherroepelijk verklaard. Dat betekent dat het windpark groen licht krijgt om de voorbereidende werkzaamheden van de bouw voort te zetten. Naar verwachting wordt in 2024 begonnen met de grondwerkzaamheden, het bouwen van het inkoopstation en het aanleggen van de kabels. De netcapaciteit is gereserveerd voor dit project.

Informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de plannen? Of wilt u meer weten over het participatietraject? Kijk dan op de website van burgerwindpark A2 Lage Rooijen (Deze link gaat naar een externe website)