Lees pagina voor

week van het geld

Hoe ben jij je GELD de BAAS

Het is belangrijk dat jongeren vroeg leren omgaan met geld. Hoe leren ze verleidingen te herkennen en dromen te realiseren zonder in de problemen te komen? Wijzer in Geldzaken organiseert elk jaar samen met haar partners de Week van het Geld. Dit jaar vindt deze plaats van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart met als thema ‘Hoe ben jij je Geld de Baas’.

Meer informatie

Op weekvanhetgeld.nl (Deze link gaat naar een externe website) vind je meer informatie over hoe je jouw kind wegwijs kan maken in de wereld van geld. Maar kijk ook eens bij ‘Get a grip’ van Humanitas of ‘Geldwijzer bijna 18’ van Nibud. Op deze websites vind je nog meer initiatieven die jou en jouw kind kunnen ondersteunen.

Voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar vind je op digidingen-desk.nl (Deze link gaat naar een externe website)handige informatie over alles wat met digitale zaken te maken heeft. Hier vind je bijvoorbeeld een stappenplan voor het openen van een bankrekening en een video over hoe je met een eigen persoonlijke administratie begint.