Lees pagina voor

Kunstverkiezing Maasdriel 2024

De kunstverkiezing met als thema ’80 jaar Vrijheid’ loopt van 1 juni t/m 7 november 2024.

Waarom ’80 jaar vrijheid’ als thema?

In 2025 vieren we dat we al 80 jaar in vrijheid mogen leven. Een mooi moment om bij stil te staan. Daarom hebben we ’80 jaar vrijheid’ gekozen als thema voor de Kunstverkiezing Maasdriel 2024.

Hoe ziet de planning er precies uit?

Eerste ronde: Van 1 juni tot 15 augustus kunnen hobby-, amateur-, of professionele kunstenaars maximaal twee kunstwerken/ ontwerpen indienen via kunstverkiezing@maasdriel.nl.

Tweede ronde: Een jury beoordeelt in de periode van 26 tot 30 augustus 2024 alle ingediende kunstwerken/ ontwerpen en bepaalt welke kunstwerken genomineerd worden voor de volgende ronde, de publieksronde.

Derde ronde: Van 9 september tot 11 oktober vindt de publieksronde plaats. Maasdrielse inwoners kunnen dan via de website digitaal stemmen op hun favoriet. De drie kunstwerken/ ontwerpen met de meeste stemmen worden tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis.

Vierde ronde: De kunstwerken/ ontwerpen van de drie finalisten zijn van 28 oktober tot en met 7 november, tijdens openingstijden, te bewonderen in de hal van het gemeentehuis. De jury kiest uit de drie kunstwerken het winnende kunstwerk. Op 7 november 2024 maakt wethouder Sørensen de winnaar van Kunstverkiezing Maasdriel 2024 bekend. Het winnend kunstwerk krijgt in 2025 een mooi plekje in de hal van het gemeentehuis. Bovendien krijgt de winnaar een prijs van €3.000,-.