Lees pagina voor

Standplaatsvergunning

Standplaatsen zijn plekken in de gemeente waar ambulante handelaren een dagdeel, dag en/of een aantal dagen per week waren kunnen verkopen. Wilt u weten of er een standplaats beschikbaar is neem dan eerst contact op met de gemeente.
Voor een vaste standplaats in de kernen Ammerzoden, Hedel en Kerkdriel kunt u namelijk alleen reageren als er op deze website een advertentie is geplaatst of als hieronder aangegeven staat dat er nog een plek vrij is.

Vrije plekken

Wilt u weten of er in een bepaalde kern een plek vrij is neem dan eerst contact op met de gemeente.

Aanvragen standplaatsvergunning (met DigiD) (Deze link gaat naar een externe website)

Aanvragen standplaatsvergunning (met eHerkenning) (Deze link gaat naar een externe website)

Vaste en incidentele standplaatsen en seizoensstandplaatsen

Standplaatsen zijn onderverdeeld in vaste en incidentele standplaatsen.
Een vaste standplaats is een standplaats die met een bepaalde regelmaat het hele jaar door wordt ingenomen. Voorbeelden hiervan zijn de viskraam of de kaasboer. Voor een incidentele standplaats geldt dat de standplaatshouder maximaal 4 aaneengesloten dagen een standplaats mag innemen.

Zowel voor een vaste als voor een incidentele standplaats, op openbaar of op particulier terrein, is een standplaatsvergunning nodig.

Voorwaarden

Voor het innemen van een vaste standplaats moet plaats zijn. In de beleidsregels standplaatsen (Deze link gaat naar een externe website) is een maximum aantal standplaatsen per kern vastgelegd. Daarnaast mag de standplaats geen belemmering zijn voor de verkeersveiligheid en bruikbaarheid van de weg.

Kosten

Leges in 2024: € 262,00