Lees pagina voor

Vergunning bestaand gebouw verbouwen

Wil je een bestaand gebouw verbouwen? Het kan zijn dat je hier een omgevingsvergunning voor moet aanvragen of een melding moet doen. De Omgevingsdienst Rivierenland behandelt deze namens de gemeente.

Wat moet je doen?

Controleer of je een vergunning nodig hebt of een melding moet doen via het Omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website). Je kunt de melding of vergunningsaanvraag in dit loket onder “aanvragen (Deze link gaat naar een externe website)” meteen zelf regelen.

Laat jouw idee beoordelen

Wil je jouw aanvraag voor een omgevingsvergunning vooraf op onderdelen laten beoordelen? Dan kun je een vooroverleg aanvragen. De ODR denkt dan mee over jouw plan en beoordeelt namens de gemeente of het plan kans van slagen heeft. Wil je een vooroverleg aanvragen. Vink bij jouw vergunningaanvraag “conceptverzoek indienen” aan. De ODR neemt dit dan in behandeling. Lees meer over het aanvragen van een vooroverleg (Deze link gaat naar een externe website).

Kosten

Het behandelen van de aanvraag brengt kosten (leges) met zich mee. De kosten staan in de legesverordening 2024 (Deze link gaat naar een externe website). De leges zijn afhankelijk van de activiteiten die nodig zijn om een vergunning te verlenen. Per activiteit wordt een legesbedrag in rekening gebracht.

Vragen over het verbouwen van een bestaand gebouw?

Neem dan contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) (Deze link gaat naar een externe website). Deze beoordeelt en adviseert over jouw vergunning of melding namens de gemeente. Zij nemen jouw vraag in behandeling en beantwoorden deze.

De ODR is te bereiken via 0344 - 579 314 (Deze link gaat naar een externe website) (ma-do 09.00-17.00; vr 09.00-13.00) of via info@odrivierenland.nl.