Lees pagina voor

Vergunning voor bed and breakfast

Wil je een bed and breakfast beginnen? De Omgevingsdienst Rivierenland behandelt deze aanvragen namens de gemeente.

Wat moet je doen?

Je moet hiervoor een omgevingsvergunning aanvragen. Dit kun je zelf regelen in het Omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website). Gebruik in het omgevingsloket het aanvraagformulier voor de activiteit 'Afwijken van regels in het omgevingsplan'.

Laat jouw idee beoordelen

Wil je jouw aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het starten van een bed and breakfast beoordelen door de ODR. Vraag daarvoor een vooroverleg aan. De ODR denkt dan mee over uw plan en beoordeeld namens de gemeente of uw plan kans van slagen heeft. Lees meer over het aanvragen van een vooroverleg (Deze link gaat naar een externe website).

Kosten voor een bed and breakfast

Het behandelen van de aanvraag brengt kosten (leges) met zich mee. De kosten staan in de legesverordening 2024 (Deze link gaat naar een externe website). De leges zijn afhankelijk van de activiteiten die nodig zijn om een vergunning te verlenen. Per activiteit wordt een legesbedrag in rekening gebracht.

Vragen over het een bed and breakfast?

Neem dan contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) (Deze link gaat naar een externe website). Deze beoordeelt en adviseert over jouw vergunning of melding namens de gemeente. Zij nemen jouw vraag in behandeling en beantwoorden deze.

De ODR is te bereiken via 0344 - 579 314 (Deze link gaat naar een externe website) (ma-do 09.00-17.00; vr 09.00-13.00) of via info@odrivierenland.nl.