Terugblik 2018 - 2022: wethouder Jan-Hein de Vreede

Geplaatst op woensdag 23 februari 2022

Binnenkort nemen we afscheid van het huidige college. De komende weken delen de wethouders graag hun terugblik op de afgelopen bestuursperiode met u. Vandaag laten we wethouder Jan-Hein de Vreede aan het woord.

Ik ben inmiddels 8 jaar wethouder. In deze bestuursperiode ben ik verantwoordelijk voor de portefeuille Financiën, Economische Zaken, Grondzaken, Verkeer & Vervoer, Recreatie & Toerisme. In mijn eerste termijn was alles nieuw voor mij. Ik ging aan de slag en richtte daarbij mijn aandacht naar buiten, naar de inwoners. Halverwege mijn tweede termijn veranderde dat noodgedwongen door corona. Alles was ineens naar binnen gericht, op het digitale contact na. Ook even binnenlopen en afstemmen met ambtenaren kon niet meer. Misschien heeft u zelf ook gemerkt dat digitaal contact afstand schept. Maar dat is wat ik als wethouder juist niet wilde. Ik wil mensen ontmoeten, echt horen en zien wat er speelt. Bij inwoners, bij ondernemers en in de kernen. Daar hebben we helaas flink op ingeleverd. Dat maakt ook dat ik mijn tweede termijn heel anders heb ervaren.

Onder deze omstandigheden is toch een hoop werk verzet

Lokaal én regionaal. Waarbij het een wat meer zichtbaar is dan het ander. Als wethouder heb je vaak te maken met langdurige en complexe projecten. Deze zijn niet af te ronden met vlugge succesjes. Soms zelfs niet in 4 jaar wethouderschap. Kwaliteit en zorgvuldigheid staan in mijn werk voorop. Neem bijvoorbeeld de Maas-Waalweg die, na 20 jaar, nu eindelijk wordt gerealiseerd. Ook zetten we stappen als het gaat om de verkeersveiligheid in de kernen en rondom scholen. En zijn er volop ontwikkelingen op het gebied van recreatie en toerisme langs de Maas, vaak in goede samenwerking met onze ondernemers. Denk aan het gerealiseerde Zandpontje en het Strandpaviljoen dat binnenkort opent aan de Zandmeren. Maasdriel wordt daarmee steeds aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers.

Het huishoudboekje van de gemeente is op orde

Dat was een grote verantwoordelijkheid de afgelopen jaren. Bij tijden ook een forse uitdaging. Mijn doel was zorgen voor een gezonde, financiële basis. Ik ben er trots op dat dat is gelukt. Het is een belangrijke voorwaarde voor de nieuwe gemeenteraad en een volgend college om samen met u, de inwoner van Maasdriel, verder te kunnen bouwen aan een krachtige gemeente.

Wethouder Jan-Hein de Vreede

Jan-Hein de Vreede

Meer nieuws