Drielse Kermis weer van start

Geplaatst op maandag 8 juli 2019

Op zaterdag 13 juli gaat de Drielse kermis weer van start op het Mgr. Zwijsenplein. Tot en met dinsdag 16 juli plezier, feesten, zwieren en zwaaien. Ook dit jaar is er weer vertier voor jong en oud.

Nieuwe organisatie
De organisatie van de kermis is dit jaar in handen van Theater-Technische Compagnie uit Maastricht. Stichting Evenementen Maasdriel (SEM) is als klankbordgroep betrokken geweest bij de aanbesteding die de gemeente Maasdriel vorig jaar heeft uitgezet. Eén van de eisen was dat het karakter van de Drielse kermis behouden moest blijven. SEM is daarnaast ook nauw betrokken bij de organisatie van de kermis.

Veiligheidseisen
Dat de kermis ook dit jaar weer plaatsvindt op het Mgr. Zwijsenplein is vooral te danken aan burgemeester Henny van Kooten. Er zijn nieuwe brandveiligheidsvoorschriften van kracht, als deze strikt worden nageleefd kunnen er geen attracties meer op het Mgr. Zwijsenplein staan. Deze wet schrijft voor dat er tussen de attracties en gebouwen meters afstand moet zijn, en dat gaat niet op dit plein. Toch heeft burgemeester Van Kooten zijn handtekening gezet onder de vergunningsaanvraag. ”Hiermee neem ik een klein risico, dat mogen mensen best weten. Ik doe ieder jaar een beroep op de kermisbezoekers om het gezellig te houden, maar nu doe ik daar nog een schepje bovenop.”

Uiteraard wordt wel gekeken naar welke veiligheidsmaatregelen getroffen kunnen worden. Daar gaan de bezoekers wel iets van merken. Zo zullen er minder attracties op het plein staan en komen er op een aantal plaatsen brandwerende schermen.

Attracties
Jong en oud kan zich dit jaar vermaken in diverse attracties. Nieuwkomer is de Cakewalk, die naast de vertrouwde attracties als de Booster, Break Dance en draaimolen een plek vindt op het Mgr. Zwijsenplein. De kermis is van zaterdag t/m maandag geopend van 14.00 tot 02.00 uur. Op dinsdag start de kermis om 14.00 uur en wordt vanaf 23.00 uur traditioneel afgesloten met vuurwerk.

Meer nieuws