Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Sport- en cultuurstimulering in Maasdriel

De Gemeente Maasdriel investeert in een gezonde leefstijl van inwoners en stimuleert meer beweging. Deelname aan de Rijksregeling Brede beweging combinatiefuncties maakt dit mede mogelijk. We maken gebruik van de inzet van Buurtsportcoaches van Team Sport& (Deze link gaat naar een externe website) en het sport- en cultuurstimuleringsproject Sjors Sportief en Sjors Creatief.

Sjors Sportief en Sjors Creatief

Binnen Sjors zijn mogelijkheden om kennis te maken met sport en creatieve aanbieders binnen de gemeente. Zij bieden kennismakingsactiviteit aan voor de basisschooljeugd op regulier onderwijs en indien gewenst ook op speciaal basis- en voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs. De activiteiten worden gebundeld in een boekje dat op alle scholen worden uitgereikt. Kinderen kunnen zich gedurende het jaar inschrijven voor de activiteiten via de website van Sjors Sportief (Deze link gaat naar een externe website).

De Buurtsportcoach

Een team van buurt- en cultuurcoaches organiseren samen en met verenigingen organiseren wij culturele en sportieve activiteiten voor jong en oud. Spel& vormt de verbindende schakel tussen inwoners en sport- en cultuuraanbieders.

Werkzaamheden

De sportcoaches verzorgen sportieve activiteiten in de hele gemeente voor alle leeftijden. Zij ondersteunen op verzoek de (sport)verenigingen. Ook Spel& verzorgt op basisscholen de gymlessen. Basisscholen kunnen Spel& inhuren. De buurtcultuurcoach coördineert in Maasdriel en Zaltbommel het senioren-cultuurproject Kunstgoed.

Deelname: Kinderen kunnen zich inschrijven voor de activiteit via de website van Sjors (Deze link gaat naar een externe website) (vol=vol). Kinderen uit andere kernen zijn ook welkom. Er kunnen +/- 30 kinderen per activiteit meedoen.

Meer informatie vindt u op de website van Bommelerwaardbeweegt (Deze link gaat naar een externe website)