Lees pagina voor

Sport- en cultuurstimulering in Maasdriel

De Gemeente Maasdriel investeert in een gezonde leefstijl van inwoners en stimuleert meer beweging. Deelname aan de Rijksregeling Brede beweging combinatiefuncties maakt dit mede mogelijk. We maken gebruik van de inzet van Buurtsportcoaches van Team Spel& (Deze link gaat naar een externe website) en het sport- en cultuurstimuleringsproject Sjors Sportief en Sjors Creatief.

Sjors Sportief en Sjors Creatief

Binnen Sjors zijn mogelijkheden om kennis te maken met sport en creatieve aanbieders binnen de gemeente. Zij bieden kennismakingsactiviteit aan voor de basisschooljeugd op regulier onderwijs en indien gewenst ook op speciaal basis- en voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs. De activiteiten worden gebundeld in een boekje dat op alle scholen worden uitgereikt. Kinderen kunnen zich gedurende het jaar inschrijven voor de activiteiten via de website van Sjors Sportief (Deze link gaat naar een externe website).

De Buurtsportcoach

Wij investeren in een gezonde leefstijl van inwoners en stimuleren meer beweging. Deelname aan de Rijksregeling Brede beweging combinatiefuncties maakt dit mede mogelijk. We maken gebruik van de inzet van Buurtsportcoaches van Team Spel& (Deze link gaat naar een externe website) (Deze link gaat naar een externe website).

Team Spel& organiseert sportieve activiteiten voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking. Voorbeelden daarvan zijn de Dorpencup en de Nationale Sportweek (inclusief de Colorrun). Ook begeleiden zij wandelgroepen, Walking Football en nog veel meer. Naast het organiseren sportieve activiteiten, ondersteunen zij op verzoek de (sport)verenigingen.
Basisscholen kunnen de buurtsportcoaches ook inhuren voor gymlessen.

Buurtcultuurcoach

De buurtcultuurcoach coördineert in Maasdriel en Zaltbommel het senioren-cultuurproject Kunstgoed. Vanuit dit project worden activiteiten georganiseerd zoals aquarelleren, fotograferen en het verteltheater).

Bommelerwaardbeweegt

Op de website van Bommelerwaardbeweegt (Deze link gaat naar een externe website) staat een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd door Spel& en sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Maasdriel en Zaltbommel.