Jongerenwerk Connect2Jeugd

Jongerenwerk Connect2Jeugd heeft twee jongerenwerkers: Ricardo en Anoek. Zij stimuleren en helpen jongeren tussen de 10 en 27 jaar.

Ricardo en Anoek bezoeken de jongeren op plekken waar de jeugd zich verzameld. De jongerenwerkers sluiten aan bij hun leefwereld, de taal en logica van de jongeren. Hierdoor leren ze elkaar goed kennen en bouwen zij een relatie op. Ricardo en Anoek zijn niet alleen op straat te vinden, maar ook online aanspreekbaar. Door online- en offline jongerenwerk te combineren, zijn zij altijd daar waar de jongeren zijn.

Dit doen de jongerenwerkers:

  • Organiseren van verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld activiteiten waar jongeren hun talenten verder ontwikkelen. Maar ook activiteiten waar jongeren hun sociale, mentale en fysieke weerbaarheid kunnen versterken, zoals boksen.
  • Ondersteunen van jongeren om hun ideeën uit te voeren in hun eigen buurt. Jongeren maken daardoor deel uit van de samenleving en doen mee. De kennis die ze hiermee opdoen kunnen ze later weer gebruiken bij het volgen van een opleiding of het vinden van een baan.
  • Jongeren uitdagen om hun talenten te ontdekken, te gebruiken en kansen te benutten.
  • Begeleiden en helpen van kwetsbare jongeren bij verschillende hulpvragen.
  • Het bieden van een toekomstperspectief aan jongeren.
  • Optreden als sparringpartner, ondersteuner en vertrouwenspersoon wanneer jongeren in een lastige thuissituatie zitten.
  • Inventariseren van de behoeften en ideeën van de jongeren en deze bespreken met o.a. de gemeente en dorpshuizen.

Neem contact op met Ricardo en Anoek

Foto van jongerenwerker Ricardo

Ricardo Beset

Jongerenwerker en Toekomstcoach

r.beset@connect2jeugd.nl

06  23 33 03 26

Anoek de Cloe

Jongerenwerker en Toekomstcoach

a.decloe@connect2jeugd.nl

06 48 49 65 25

​Connect2Jeugd is de schakel tussen jongeren en andere partijen, zoals bewoners, gemeente, ondernemers en instanties. Jongerenwerk werkt nauw samen met verschillende afdelingen binnen de gemeente, het gebiedsteam, de Politie, Bureau Halt, het onderwijs, lokale welzijn en zorgpartijen, (sport)verenigingen en actieve bewoners.