Lees pagina voor

Jeugdhulp

De nieuwe jeugdhulp begint bij het eerder opmerken, sneller en beter aanpakken van problemen. Daarom is de gemeente verantwoordelijk voor alle jeugd- en opvoedhulp, jeugdbescherming, jeugdreclassering, aanpak van kindermishandeling, geestelijke gezondheidszorg (Jeugd-Ggz) en hulp voor kinderen met een beperking. De gemeente biedt zelf geen jeugdhulp, dat wordt door de organisaties gedaan die dat nu ook al doen. Wel zorgt de gemeente ervoor dat alle betrokken instanties goed met elkaar samenwerken.

Steunouder Maasdriel

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Om deze gezinnen te helpen starten we daarom met Steunouder in Maasdriel. Steunouders zijn volwassenen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week optrekken met een kind. Ze geven een kind, binnen hun eigen (gezins)leven, een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee krijgen ouders ruimte om op adem te komen. Wilt  u gezinnen die steun nodig hebben helpen en vindt u het leuk om voor kinderen te zorgen? Dan is steunouder worden misschien iets voor u. Kijk voor meer informatie op de website van Steunouder (Deze link gaat naar een externe website) en meld u aan via maasdriel@steunouder.nl.

Heeft u hulp nodig?

Neem dan contact op met een medewerker van de gebiedsteams.

Humanitas helpt. Hulp is gratis. Waar kunnen we jou mee helpen?

Home-Start gezinsondersteuning

Voel je je wel eens onzeker over de opvoeding van je kinderen? Vind je het moeilijk of wordt het je soms te veel? Dan kunnen de vrijwilligers van Humanitas wat voor jou betekenen. Een vrijwilliger komt elke week of eens in de twee weken 1-2 uurtjes bij je thuis. Ze luisteren en praten met je en spelen met de kinderen. Ze hebben zelf kinderen opgevoed. Samen maak je afspraken waar jij ondersteuning bij wilt. Vaak kunnen gezinnen het na 9-12 maanden weer zelf. Een vrijwilliger lost niet al je problemen op maar helpt je wel op weg.
Ook als je zwanger bent van je eerste kind en je hebt vragen bijvoorbeeld over hoe het opvoeden zal gaan, ben je welkom bij ons.

Match jongerenmaatje

Voor jongeren (8-23 jaar) die zich onzeker voelen, meer vrienden willen of iemand om mee te praten, hebben we Match Jongerenmaatjes. Ook hier bedenk je samen wat je wilt gaan doen en hoe vaak jullie contact hebben.

Wil je meer informatie of jezelf aanmelden?

Mail, bel of app coördinator Anne Wöstmann
Gezinsondersteuning.riv@humanitas.nl tel: 06 51683841