Lees pagina voor

Wensboom

Wensen door en voor inwoners.

Inwoners van gemeente Maasdriel konden tot en met maandag 8 januari 2024 een wens indienen en deze (laten) ophangen in de wensboom. We hebben ruim 37 wensen ontvangen. Dankjewel hiervoor!

Een jury, bestaande uit verschillende medewerkers van de gemeente, heeft de wensen doorgenomen.

Wensen

Hieronder vind je de wensen die in 2024 uitgevoerd zijn of worden.

Dierenopvangtehuis Bruchem

Een inwoner uit Velddriel wenst nieuwe vrijwilligers voor het dierenopvangtehuis in Bruchem.

Vanaf 1 maart besteedt Welzijn Bommelerwaard extra aandacht aan deze vacature door deze te plaatsen op OnsMaasdriel.nl (Deze link gaat naar een externe website)en Kern Krachtig Bommel (Deze link gaat naar een externe website)en te delen via facebook. De vacature vind je ook op Welzijn Bommelerwaard (Deze link gaat naar een externe website).

Ook wij als gemeente dragen graag een steentje bij. Daarom hebben we onze collega’s gevraagd om honden- en kattensnacks in te leveren. Deze snacks kan het dierenopvangtehuis goed gebruiken als aanvulling op de dagelijkse dierenvoeding.

Oproep voor vrijwilligers voor dierenopvangtehuis

Traktatie voor medewerkers Santé Partners

Dankzij veel medewerkers van Santé Partners Thuiszorg kunnen bewoners langer thuis blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Het voorstel van de aanvrager was dan ook om deze medewerkers te trakteren op een ijsje. ‘Door de inzet van deze medewerkers kunnen bewoners langer van hun plekje in Maasdriel genieten. Telkens weer laten zij de harten van de bewoners en hun familieleden smelten,’ aldus de aanvrager.

Wethouder Anita Sørensen overhandigd de ijsbonnen aan de medewerkersGemeente Maasdriel vindt het belangrijk dat mensen zelfredzaam zijn en langer thuis kunnen blijven wonen. Om de medewerkers te bedanken overhandigde wethouder Sørensen op dinsdag 19 maart 70 ijsbonnen aan Santé Partners Thuiszorg. De thuiszorgorganisatie zorgt ervoor dat de bonnen verdeeld worden onder de medewerkers.

Kerktoren in Rossum terug in oude glorie

Het heeft even geduurd, maar de kerkklok in de kerktoren van Rossum is hersteld. Een betrokken inwoner van Rossum wenste dat de kerkklok het weer zou gaan doen. Deze wens kon tijdens 25 jaar Maasdriel in vervulling gaan. Voor het herstel is opdracht gegeven aan een gespecialiseerd bedrijf. Op dinsdag 16 maart werd het uurwerk verwijderd en op dinsdag 26 maart zijn de motorwerken, wijzers en computer weer teruggeplaatst.

Uurwerk kerktoren Rossum hersteld wethouders bij kerktoren Rossum

Het uurwerk en wethouders Sørensen en Nettenbreijers bij de kerkklok.

Iets lekkers voor ‘Ons Plekje’ in Hedel

Inloop ‘Ons Plekje’ in het dorpshuis ‘Gelre’s End’ in Hedel draait dit jaar alweer 4 jaar. ‘Een mooi moment om alle mensen te bedanken voor hun aanwezigheid. We zijn blij met jullie.’, aldus de aanvrager van de wens.

Wethouder deelt lekker uit aan ouderen in Hedel

‘Ons Plekje’ is een belangrijke plek binnen de gemeenschap waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen zijn en activiteiten kunnen doen. De inloop vindt drie keer per week plaats. Iedereen is welkom. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op de website van Welzijn Bommelerwaard (Deze link gaat naar een externe website).