Lees pagina voor

Fotowedstrijd basisscholen Maasdriel

Voor leerlingen van groep 6, 7 of 8 organiseren we in het najaar een fotowedstrijd. De basisscholen zijn in juni hierover geïnformeerd. Aanmelden voor de fotowedstrijd kan tot vrijdag 23 augustus 2024.

Wat is de bedoeling?

Leerlingen van groep 6, 7 en/of 8 van elke basisschool maken foto’s van waar zij aan denken bij de gemeente Maasdriel of het getal 25. Zij kunnen dit buiten schooltijd doen. Deze foto’s worden in het najaar tentoongesteld op de desbetreffende school. Een jury kiest van elke basisschool de drie beste/mooiste/uniekste foto’s uit. De leerlingen van de winnende foto’s ontvangen een prijs.

Brief aan scholen

Alle basisscholen hebben een brief ontvangen met de vraag of ze mee willen doen aan deze fotowedstrijd.

Wat vragen we van de scholen?

Na de zomervakantie ontvangen de deelnemende scholen meer informatie.

En dan?

Na 23 augustus weten we welke scholen meedoen en welke klas of klassen gekozen zijn. De leerlingen van deze klas/ klassen kunnen foto’s gaan maken. Deze foto’s worden dan op school tentoongesteld.

Wat voor een foto?

Maak een foto van wat jij typisch Maasdriel’s vindt. Of een foto waar het getal 25 centraal staat. Mail maximaal 2 foto’s naar 25jaar@maasdriel.nl en geef daarbij het volgende aan:

Wanneer inleveren?

De deadline voor het inleveren van foto’s is afhankelijk van de datum van de prijsuitreiking. Meer informatie volgt zodra deze datum bekend is.

Waar moet de foto aan voldoen?

Om de foto's af te kunnen drukken en te kunnen gebruiken voor de fotowedstrijd en de tentoonstelling is het belangrijk dat de afbeelding aan de volgende waardes voldoet:

• Resolutie 300 dpi (minimaal 2,5 MB)
• Formaat 5000 x 3500 pixels
• Bestandstype JPEG