Leefbaarheid

Wat is leefbaarheid?

  • Diversiteit in het woningaanbod: woningen voor oud en jong, huur en koop, duurder en goedkoop
  • Goede voorzieningen: recreatief (verenigingen voor sport, persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid), gezondheidszorg, onderwijs en infrastructuur (wegen, openbaar vervoer, fietspaden)
  • Een prettige omgeving: rust en ruimte; scheiding tussen wonen en bedrijvigheid

De gemeente vindt leefbaarheid erg belangrijk. Niet alleen om erover te schrijven en filosoferen. De gemeente gaat liever gewoon aan de slag en richt zich op een mooie woonomgeving waar iedereen met plezier kan wonen. Om dat te bereiken wordt er gebouwd, waardoor meer mensen in Maasdriel willen wonen. Door die nieuwe bewoners kunnen voorzieningen in stand worden gehouden die anders mogelijk verloren zouden gaan. Ook dat is leefbaarheid!

Wat doet de gemeente aan leefbaarheid?

Met de bewoners van de 11 kernen worden dorps- en leefbaarheidsplannen gemaakt. Dat is al gebeurd in Heerewaarden, Hurwenen,  Alem, Well en Wellseind.

Zo'n plan wordt gezamenlijk met inwoners en andere betrokkenen in een kern geschreven en geeft aan op welke punten de leefbaarheid van het dorp verbeterd kan worden. In het plan staat beschreven hoe zaken kunnen worden aangepakt en welke partijen daarin een aandeel hebben. Inwoners spelen daarbij een belangrijke rol, zij zijn de experts als het gaat over hun dorp.

Download hieronder de informatie over de leefbaarheidsplannen voor Heerewaarden, Alem, Hurwenen, Well en Wellseind: