Lees pagina voor

Hou Hèl Heel

‘Hou Hèl Heel’ is de naam van de campagne die we samen met inwoners, ondernemers en veiligheidspartners in aanloop naar de jaarwisseling voeren. Deze campagne is onderdeel van de vernieuwde aanpak om ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling, waar Hedel afgelopen jaren mee te maken had, zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Op die manier gaan we aan de slag met de grote gezamenlijke wens voor een prettige jaarwisseling in Hedel.

Hou Hèl Heel

De campagne ‘Hou Hèl Heel’ is lokaal ingestoken en roept overlastgevers op om Hedel heel te houden. Tegelijkertijd spreekt de campagne inwoners en ondernemers aan om zich achter ‘Hou Hèl Heel’ te scharen. Zij ontvangen in de aanloop naar de jaarwisseling communicatiemiddelen, die zij zelf kunnen inzetten om daarmee aan te geven dat zij een prettige jaarwisseling zonder ongeregeldheden wensen.

Opbouw campagne

Dinsdag 7 november is de start van de campagne ‘Hou Hèl Heel’. De campagne is dan voor het eerst te zien op de kanalen van de gemeente, zowel on- als offline. Hoe dichterbij de jaarwisseling komt, hoe verder we de campagne samen uitbouwen. Op steeds meer plekken in Hedel en online komt u de gele uitingen van ‘Hou Hèl Heel’ dan tegen. In november is de gemeente vooral nog afzender van de uitingen, vanaf december kunt u steeds meer inwoners uit Hedel als afzender treffen.

Voor inwoners en ondernemers komen deze middelen beschikbaar:

Houd deze pagina en onze kanalen in de gaten voor updates!

Wat doen we nog meer?

De campagne maakt onderdeel uit van de vernieuwde aanpak rondom de jaarwisseling in Hedel. De gemeente en hulpdiensten zetten zich op meerdere manieren in om misstanden in aanloop naar en tijdens de jaarwisseling aan te pakken. Zo worden er tijdelijke cameramasten in de grond verankerd om mogelijke relschoppers in beeld te brengen. De personen die afgelopen jaar in beeld zijn gekomen voor het veroorzaken van overlast rondom de jaarwisseling krijgen een persoonsgerichte aanpak op maat om herhaling te voorkomen. Ook voorlichting op scholen en het faciliteren van feestelijke activiteiten voor en door inwoners zijn onderdeel van de aanpak.