Lees pagina voor

Oefenen en leren met nieuwe Taalpuntcollectie

Het Taalhuis Maasdriel, gevestigd in de Bibliotheek Kerkdriel, heeft sinds kort een speciale collectie voor mensen die moeite hebben met lezen of die de Nederlandse taal moeten leren spreken, lezen en schrijven. 
De Taalpuntcollectie is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Maasdriel (Goed idee, doe er iets mee!) en het Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel.

Oefenen en leren met begrijpelijke taal

De collectie bestaat uit leesboeken op drie niveaus en uit een collectie taalmethodes en lesboeken. Er zijn boeken beschikbaar over Nederland en over de gebruiken en gewoonten hier. Daarnaast is ook de Start!-krant beschikbaar. Dit is een krant met actueel nieuws in begrijpelijke taal. 

Ondersteuning Taalhuis

De Taalpuntcollectie biedt een goede ondersteuning aan het Taalhuis Maasdriel. Het Taalhuis vormt een herkenbare, fysieke plek waar volwassenen beter kunnen leren lezen, schrijven en rekenen. Het materiaal wordt door de verschillende cursusgroepen van het Koning Willem I College, ROC Rivor en Stichting Kompas Bommelerwaard gebruikt. Bezoekers kunnen ter plekke oefenen, alleen of met elkaar. De boeken mag men ook lenen.

Contact met het Taalhuis Maasdriel

Het Taalhuis Maasdriel bevindt zich in de Bibliotheek in Kerkdriel (Kerkstraat 43a). Het Taalhuis Maasdriel is beschikbaar voor:

Men kan contact opnemen met het Taalhuis Maasdriel via 06-29 46 23 18 of mailen naar leerpuntmaasdriel@kw1c.nl. Er wordt dan een afspraak gemaakt.

Collage van de Taalpuntcollectie van Maasdriel