Lees pagina voor

Hoe werkt de gemeente?

Op donderdagavond 10 januari 2019 vond in De Kreek een bijeenkomst voor alle raden van de gemeente Maasdriel plaats. De avond werd georganiseerd vanuit een ‘Goed Idee, Doe er Iets mee’ verzoek van de dorpsraad van Hurwenen. Zij vroegen zich af: hoe werkt de gemeente nou precies? In samenspraak met deze dorpsraad hebben wij als gemeente een avond voor alle adviesraden van de gemeente georganiseerd. Leden van de gemeenteraad, dorpsraden, cliëntenraad, participatieraad en de Raad van Inspiratie & Advies waren aanwezig.

Op deze avond is een handleiding Doe praat en beslis mee (PDF, 5.0 MB) gepresenteerd.
In de handleiding worden diverse manieren uitgelegd hoe je als inwoner je stem kunt laten horen. Ook worden manieren uitgelegd hoe de gemeente jou als inwoner of organisatie kan ondersteunen, adviseren of hoe je met de gemeente kan samenwerken.

Het tweede gedeelte van de avond bestond uit een World Café. De deelnemers van de verschillende raden werden in gemixte groepen opgedeeld.
In deze eerste ronde werd er met elkaar gesproken over welke vormen van samenwerking met de gemeente en andere adviesraden zij gebruiken en hoe ze dit ervaren.
In de tweede ronde gaven zij ideeën en adviezen over hoe we samen kunnen werken aan een krachtiger Maasdriel.

Diverse tips en ideeën zoals ‘ga meer naar buiten’, ‘betrek de dorpsraden bij het maken van beleid’, ‘wees duidelijk, nee is ook een antwoord’, etc, werden geopperd. We beschouwen de input als zeer waardevol.

De opkomst van deze avond was boven verwachting en kwam uit op bijna 40 deelnemers. Zeker voor herhaling vatbaar, werd unaniem geconcludeerd op het einde van de avond.
De aanwezige visueel notulist heeft de avond in praatplaten samengevat, bekijk deze hier (PDF, 2.8 MB).