Lees pagina voor

Wat kunt u doen aan minder zwerfafval?

We houden samen onze openbare ruimte schoon. Toch is er overlast door zwerfaval binnen onze kernen. Ziet u zwerfafval in uw omgeving dan kunt u dit melden via de pagina Melding doen of bel naar de gemeente via het telefoonnummer 14 0418. Daarnaast kunnen meldingen gemakkelijk doorgegeven worden via de ‘BuitenBeter’ app. De 'BuitenBeter' app is te downloaden in de Google Play Store voor Android of via de iTunes App Store voor Apple. (Deze link gaat naar een externe website)

Inwoners dragen ook zelf hun steentje bij aan de vermindering van het zwerfafval. De gemeente prijst zich gelukkig met al haar vrijwilligers. Momenteel zijn er ongeveer 40 enthousiaste vrijwilligers actief. Wekelijks verwijderen zij het zwerfafval op verschillende plekken in de kernen en de natuur, zoals de uiterwaarden. Voor het opruimen van zwerfafval zijn goede afspraken gemaakt. De vrijwilligers gebruiken speciale afvalzakken tijdens het opruimen. Eenmaal vol, dan zetten zij de afvalzakken op een afgesproken plek. De buitendienst haalt vervolgens de volle zakken op.

De gemeente Maasdriel is op zoek naar extra vrijwilligers. Wilt u ook helpen onze gemeente schoon te houden? Meld u aan en stuur een mail naar info@maasdriel.nl o.v.v. ‘vrijwilliger zwerfafval’. Wij zijn erg blij met uw hulp en werken graag samen aan een schone natuur!