Wat doet de gemeente aan duurzaamheid in haar gebouwen?

Duurzaamheid vraagt om vooruit kijken, maar ook om nu iets doen. Zo dringen we het energiegebruik terug door onze eigen gemeentelijke gebouwen duurzamer te maken. We investeren in duurzame maatregelen die binnen 5 jaar terug te verdienen zijn. Ook verbeteren we bij de diverse gemeentelijke gebouwen de energie labels. Dit betekent dat we van een label C naar een label A gaan door op de natuurlijke vervangingsmomenten energiezuinigere oplossingen te vinden.


Enkele voorbeelden:

  • Alle Tl-verlichting op het gemeentehuis, de sporthal in Rossum en de Kreek en de gymzaal De Muggenheuvel is vervangen door LED verlichting. Maar ook het dorpshuis ’t Gelre’s End in Hedel heeft nieuwe LED verlichting. 
  • De koelmachine op het gemeentehuis is vervangen door een warmtepomp.
  • De brede school in Velddriel heeft 256 zonnepanelen op het dak liggen, initiatief van de school maar is samen met de gemeente opgepakt en uitgevoerd.
  • De renovatie van het dorpshuis in Well. Het gebouw uit de jaren 60 is gerenoveerd en gasloos geworden. Het gebouw wordt verwarmd d.m.v. drie warmtepompen en is voorzien van LED verlichting.