Lees pagina voor

Informatie planten tegelwippen

De planten voor de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ komen van een lokale kweker uit Well. De planten bieden voedsel voor bijen en vlinders en dragen bij aan de biodiversiteit van jouw tuin! Deze soorten zijn geschikt voor zowel zonnige, als tuinen in de halfschaduw en worden niet te groot. Dat maakt ze ideaal voor deze actie en vele tuinen in de gemeente.

Planten in het najaar

Het najaar is en blijft het meest ideale moment om te planten. De planten gaan in rust en de bodem is nog relatief warm, wat de ontwikkeling van de wortels bevordert. Wanneer het voorjaar aanbreekt kan de groei direct beginnen en kan je genieten van een mooie tuin.

Kattenkruid

Een makkelijke niet veeleisende inheemse plant met mooie lavendel blauwe bloemen. De plant heeft een lange bloeiperiode; van juni tot en met september. De bloemen van de plant zijn goed voor bijen, hommels en zweefvliegen en vlinders. Met een hoogte van 30 – 50 cm neemt kattenkruid niet te veel ruimte in. Kattenkruid kan op vrijwel elke grond goed groeien. De plant groeit goed in de zon en halfschaduw.

Foto plant kattenkruid

Hemelsleutel

Een inheemse plant  die goed groeit in de volle zon, maar ook in de halfschaduw. In augustus en september bloeit de plant met mooie roze bloemen die goed zijn voor vlinders, hommels en bijen. De plant bereikt een hoogte tot 40 cm en groeit op alle grondsoorten.

Stijf ijzerhard

Een onmisbare plant voor bijen en vlinders. Met een hoogte van 150 cm en mooie paarse bloemen is het een mooie plant om te zien. De bloei duurt van juni tot oktober en de plant groeit op zowel klei als zandgrond.

Foto van de plant Stijf IJzerhard

Maagdenpalm

Een onmisbare plant voor bijen en vlinders. Met een hoogte van 150 cm en mooie paarse bloemen is het een mooie plant om te zien. De bloei duurt van juni tot oktober en de plant groeit op zowel klei als zandgrond.

Afbeelding decoratief plant

Vrouwenmantel

Vrouwenmantel is een inheemse plant en bloeit in mei/juni en houdt dit zo'n twee maanden vol. Zijn de bloemen uitgebloeid? Knip dan de bloeistengel met uitgebloeide bloemen weg. De kans is groot dat je vrouwenmantel opnieuw gaat bloeien in augustus/september. Bloeit op een zonnige plek uitbundiger dan in de schaduw.

Decoratieve foto van de plant Vrouwenmantel