Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Informatie planten tegelwippen

De planten voor de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ komen van een lokale kweker uit Well. De planten bieden allen voedsel voor bijen en vlinders en dragen bij aan de biodiversiteit van jouw tuin! Deze soorten zijn geschikt voor zowel zonnige, als tuinen in de halfschaduw en worden niet te groot. Dat maakt ze ideaal voor deze actie en vele tuintjes en gevels in de gemeente. De planten zijn hier in de gemeente opgekweekt en dus nog in winterrust. Geef je plant de komende tijd goed water en deze zomer kan je genieten van hun pracht.

Vlinderstruik (Buddleja davidii)

De vlinderstruik is een struik die bloeit met mooie paarse bloemen in de maanden juni tot en met augustus. Deze bloemen voorzien vlinders, bijen, hommels en tal van andere insecten van voedsel. De vlinderstruik kan goed tegen de zon, maar kan ook  in half schaduw staan. Bij meer zonlicht komen er meer bloemen in de plant.  De plant is geschikt voor alle soorten grond.

Vlinderstruik

Kattenkruid (Nepata faassenii ‘Walkers low’)

Een makkelijke niet veeleisende inheemse plant met mooie lavendel blauwe bloemen. De plant heeft een lange bloeiperiode, van juni tot en met september. De bloemen van de plant zijn goed voor bijen, hommels en zweefvliegen en vlinders. Met een hoogte van 30 – 50 cm neemt kattenkruid niet te veel ruimte in. Kattenkruid kan op vrijwel elke grond goed groeien. De plant groeit goed in de zon en halfschaduw.

Kattenkruid

Aar-Ereprijs (Veronica spicata ‘Ulster Dwarf Blue’)

Aar-ereprijs is een kleine bladverliezende plant die tot 30 cm hoog wordt. In de maanden juni, juli en augustus komen er blauwe bloemen in die goed zijn voor bijen, vlinders en hommels. De plant groeit zowel in de zon als halfschaduw en is geschikt voor alle grondsoorten.

Aar-Ereprijs

Hemelsleutel (Hylotelephium telephium)

Een inheemse plant  die goed groeit in de volle zon, maar ook in de halfschaduw. In augustus en september bloeit de plant met mooie roze bloemen die goed zijn voor vlinders, hommels en bijen. De plant bereikt een hoogte tot 40 cm en groeit op alle grondsoorten.

Hemelsleutel

Stijf ijzerhard (Verbena bonariensis)

Een onmisbare plant voor bijen en vlinders. Met een hoogte van 150 cm en mooie paarse bloemen is het een mooie plant om te zien. De bloei duurt van juni tot oktober en de plant groeit op zowel klei als zandgrond.

Stijf IJzerhard