Proces

Stap 1: Wensen en Ideeën

Periode: februari – juni 2021

In deze fase heeft het expertteam van de gemeente de randvoorwaarden en de eisen voor het project beschreven en is er een klankbordgroep gevormd. In een eerste gezamenlijk overleg met de klankbordgroep zijn de belangrijkste wensen en ideeën opgehaald. Daarnaast hebben alle inwoners van Ammerzoden en buurtschap Wordragen in april een ansichtkaart ontvangen waarop zij hun wensen en ideeën konden aangeven. In het overzicht vindt u de opgehaalde wensen en ideeën (PDF, 1.8 MB). Deze input wordt meegenomen bij het ontwerpen van de verschillende varianten voor het gebied.

Stap 2: Varianten

Periode juli – oktober 2021

In deze periode ontwerpen we met de opgehaalde input een aantal varianten voor de hernieuwde inrichting van De Haar. Het expertteam van de gemeente toetst, beoordeelt en beslist welke varianten als voorstel worden uitgewerkt. De klankbordgroep beoordeelt en beslist ook mee.
De tot voorstel uitgewerkte varianten leggen we vervolgens voor aan de bewoners en andere betrokkenen. Uit de verschillende varianten kiezen we met hen de variant waar de meeste voorkeur naar uit gaat.

Stap 3: Uitwerken voorkeursontwerp

In het najaar van 2021 werken we de voorkeursvariant van de inwoners en andere betrokkenen verder uit.

Stap 4: Aan het werk!

De verwachting is op dit moment dat we in het eerste kwartaal van 2022 een aanbesteding kunnen uitschrijven voor de werkzaamheden. In het tweede kwartaal van 2022 verwachten we de uitvoer van de werkzaamheden te starten.