Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Digitaal nachtregister / verblijfsbelasting

Sinds februari 2019 kent de gemeente Maasdriel verblijfsbelasting. Hiermee is niet alleen belasting verschuldigd voor het houden van recreatief nachtverblijf (toeristenbelasting), maar ook voor het houden van nachtverblijf voor huisvesting van arbeidsmigranten en anderen die niet in de Basisregistratie Personen (BRP) van Maasdriel zijn ingeschreven. Kijk voor de regels naar de Verordening op de heffing en invordering van verblijfsbelasting. (Deze link gaat naar een externe website) Verblijfaanbieders zijn verplicht aangifte te doen.

Bijhouden van een nachtregister al verplicht.

Sinds april 2019 geldt in Maasdriel ook een bestuursrechtelijke verplichting tot registreren, waarbij nu ook expliciet het verblijf van arbeidsmigranten is betrokken.

Alle verblijfaanbieders die (tijdelijke) huisvesting bieden aan toeristen, recreanten of arbeidsmigranten, zijn verplicht om in een digitaal nachtregister van de gemeente de gegevens van die personen op te nemen. Dit nachtregister is bedoeld om in het kader van veiligheid in beeld te hebben wie waar wanneer verblijft.

Meld u (als verblijfaanbieder ofwel ondernemer) aan voor een link om in te loggen via digitaal nachtregister Maasdriel  (Deze link gaat naar een externe website)

U ontvangt dan een “reset wachtwoordlink” die u binnen 24 uur na ontvangst gebruikt. Maak een nieuw wachtwoord aan. Na activatie door de gemeente kunt ongeveer na 2 werkdagen inloggen en start u met het toevoegen van uw locaties. Hierna start u met registreren van de personen die tijdelijk bij u verblijven. U geeft ook aan op welke locatie de personen verblijven.

Op grond van het Wetboek van Strafrecht was u al verplicht een nachtregister bij te houden. U moet deze gegevens daarom vanaf 1 januari 2019 alsnog invoeren in dit digitale nachtregister.