Volmacht

Kunt u niet zelf naar het stembureau? Dan kunt u een ander voor u laten stemmen. Dit heet volmacht. Met dit formulier kunt u toestemming geven voor een volmacht. (PDF, 180.8 kB)

Woont u in dezelfde gemeente als degene die u voor u wilt laten stemmen, dan hoeft u dit formulier niet te gebruiken. U kunt dan de ander voor u laten stemmen door dat op de achterzijde van uw stempas in te vullen. U ontvangt uw stempas ongeveer twee weken voor de verkiezing. Is dat te laat, bijvoorbeeld omdat u in het buitenland bent, dan kunt u dit formulier gebruiken.

U kunt dit formulier ook gebruiken als u geen geldig (maximaal vijf jaar verlopen) identiteitsdocument heeft. Als u een ander aanwijst om voor u te stemmen met behulp van de achterkant van uw stempas, moet u namelijk een kopie van een geldig
identiteitsbewijs meegeven. Vult u het formulier in, dan hoeft de ander geen kopie van uw identiteitsbewijs te tonen als hij/zij voor u stemt.

Let op! U kunt alleen een kiezer machtigen om voor u te stemmen als deze kiezer voor dezelfde provincie / hetzelfde waterschap als u mag stemmen. Controleer dat!

De aanvraag voor een schriftelijke volmacht moet uiterlijk 10 maart bij ons binnen zijn. U kunt via de knop hieronder een afspraak maken.

Afspraak maken voor een volmacht

Let op! U kunt maar 1 keer een schriftelijke volmacht aanvragen. Als u zich bedenkt, of als de gemachtigde de schriftelijke volmacht kwijtraakt, is het niet mogelijk een vervangend exemplaar te ontvangen. U kunt zelf ook geen vervangende stempas meer aanvragen.