Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Volmacht

Volmacht

Kunt u of wilt u niet zelf stemmen? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen, door het geven van een onderhandse volmacht. De persoon die voor u stemt (de gemachtigde) mag, voor maximaal 2 andere kiezers stemmen. De gemachtigde moet de volmachtstem tegelijk met de eigen stem uitbrengen. Iemand machtigen kan op 2 manieren: via de achterkant van de stempas of met een schriftelijke volmacht.

Op dit moment is het alleen mogelijk om een schriftelijke volmacht aan te vragen. Een volmacht digitaal (met DigiD) aanvragen kan pas later. Na de ontvangst van de stempas (medio november), is het ook mogelijk om iemand te machtigen via de achterkant van uw stempas.  

Schriftelijke volmacht

Een schriftelijk volmacht kunt u gebruiken als u een machtiging wilt regelen voordat u uw stempas heeft. Bijvoorbeeld omdat u langere tijd niet in Nederland bent. Uw aanvraag moet uiterlijk 17 november door ons zijn ontvangen.
Wilt u een schriftelijke volmacht bij de gemeente aanvragen? Dan moet u op 9 oktober 2023 nog in de gemeente Maasdriel wonen.

Download het formulier (PDF, 191.1 kB)

U en de persoon die voor u gaat stemmen vullen allebei een deel van dit formulier in. Beide personen zetten een handtekening. Lever het formulier daarna in bij de gemeente. Dit kan:

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, krijgt de persoon die voor u gaat stemmen een volmacht bewijs. Daarmee kan deze persoon voor u stemmen. Bij een schriftelijke volmacht hoeft de gemachtigde geen legitimatiebewijs van u te laten zien.