Politieke partijen

Politieke partijen gemeenteraadsverkiezingen 2022

In maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wilt u met uw partij meedoen aan deze gemeenteraadsverkiezingen? Hieronder leest u meer informatie over het aanmelden van uw (nieuwe) politieke partij.

Nieuwe politieke partij

Nieuwe lokale partijen die meedoen aan de verkiezingen, kunnen de partijnaam vanaf nu laten registreren. Dit kan tot uiterlijk 20 december 2021. Registratie afgerond? Dan kan uw partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De naam van uw partij komt dan bovenaan de kandidatenlijst en op het stembiljet te staan. Het registreren van uw partijnaam is niet verplicht. Doet u dit niet? Dan kunt u alleen meedoen met een ‘blanco lijst’.

Bestaande politieke partij

U hoeft uw partij niet opnieuw te laten registreren als:

  • uw landelijke politieke partij al geregistreerd is voor de Tweede Kamerverkiezing
  • uw landelijke politieke partij al geregistreerd is voor de verkiezing van Provinciale Staten
  • uw plaatselijke (lokale) partij al in 2017 geregistreerd is en een geldige kandidatenlijst ingeleverd heeft

Voor meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen voor bestaande politieke partijen kunt u terecht op de pagina: Bestaande politieke partijen.

Informatie en aanmelden nieuwe politieke partij

Voor meer informatie en het aanmelden van uw nieuwe politieke partij kunt u terecht op de pagina: Nieuwe politieke partijen. Ook kunt u contact opnemen met het Team Verkiezingen van de gemeente. Dit kan door een e-mail te sturen naar: verkiezingen@maasdriel.nl of te bellen naar 14 0418.