Rijbewijs met verklaring van verlies of diefstal

U hoeft geen aangifte meer te doen van vermissing bij de politie. U doet meteen aangifte van uw verloren of gestolen rijbewijs bij de gemeente. Maak online een afspraak voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs. U kunt uw rijbewijs 5 werkdagen na de aanvraag persoonlijk ophalen. U betaalt de kosten bij de aanvraag.

Vraagt u geen nieuw rijbewijs aan, dan moet u het formulier verklaring vermissing reisdocument invullen. U heeft hiervoor uw DigiD nodig. Dit formulier en meer informatie vindt u op de pagina vermissing reisdocument.

Aanvraag rijbewijs met verklaring van verlies of diefstal

Meenemen

  • Een paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument
  • Een pasfoto. Let u op de eisen
  • Een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag. Voor uw en onze veiligheid kunt u aan de balie uitsluitend pinnen

Valse meldingen

  • Valse meldingen worden streng aangepakt;
  • Bij vermoeden van misbruik verwijzen we de aanvrager door naar de politie voor nader onderzoek.

Prijs

Kosten rijbewijs.
Product Prijs 
Rijbewijs € 40,65
Spoedtoeslag € 34,10

Gezondheidsverklaring

In een aantal gevallen hebt u een verklaring van rijgeschiktheid nodig. Bijvoorbeeld als u 75 jaar of ouder bent, een beperking hebt die van invloed is op uw rijvaardigheid of als u een rijbewijs aanvraagt voor een extra categorie (vrachtwagen of bus of motor). Dit heet een gezondheidsverklaring. Deze is ook nodig voor het afleggen van het praktijkexamen voor het rijbewijs A, B, BE of T. Een gezondheidsverklaring kunt u ook digitaal aanvragen bij het CBR.

Afspraak

Wij werken uitsluitend op afspraak. Plan uw afspraak via onze website in of bel naar 14 0418.

Spoedprocedure

Hebt u uw rijbewijs snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag.
Als u het rijbewijs voor 12:30 uur aanvraagt, kunt u het meestal de volgende werkdag vanaf 09:00 uur afhalen. Is de spoedaanvraag na 12:30 uur gedaan, dan kunt u het rijbewijs na 2 werkdagen ophalen. De gemeente kan niet garanderen dat uw rijbewijs de volgende dag geleverd is. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra. 

Rijbewijs voor jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar mogen alleen rijden onder begeleiding van een coach. U moet minimaal 1 en mag maximaal 5 coaches laten registreren. De begeleiders ontvangen een begeleiderspas. Deze pas vraagt u aan bij de RDW.

Heeft de Brexit gevolgen voor mijn rijbewijs?

Lees hier meer informatie op de website van de RDW