Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Omgevingsplan

Van bestemmingsplannen naar omgevingsplan

Wanneer de Omgevingswet ingaat blijven de huidige bestemmingsplannen nog gelden. Samen met een aantal regels van de Rijksoverheid vormen zij tijdelijk één omgevingsplan. Het omgevingsplan toont welke activiteiten, ontwikkelingen en initiatieven mogelijk zijn binnen een gebied.

De gemeente krijgt acht jaar de tijd om het tijdelijke omgevingsplan om te zetten naar een definitief omgevingsplan. Dat nieuwe omgevingsplan moet voldoen aan alle (nieuwe) spelregels van de Omgevingswet. Dat betekent dat uiterlijk in 2031 de regels voor alle locaties binnen de gemeente Maasdriel aangepast moeten zijn volgens de nieuwe wetgeving. In 2023 maakt de gemeente bekend welke gebieden in de gemeente wanneer aan de beurt zijn. Wanneer uw woonplaats of werkplaats aan de beurt is voor aanpassing van de regelgeving, krijgt u op tijd bericht van de gemeente. U kunt dan actief meepraten en uw ideeën delen.

Kijk ook eens op de pagina Procedure aanvraag bestemmingsplanwijziging verandert.