Lees pagina voor

Opvang

Let op!Виберіть текст, натисніть 'vertalen' та виберіть потрібну мову

Alle veiligheidsregio’s in Nederland hebben een taak in het regelen van opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen. Net als alle andere gemeenten brachten wij in kaart welke mogelijkheden voor opvang we in Maasdriel hebben. Die mogelijkheden gaven wij door aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, die in onze regio de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne coördineert. De veiligheidsregio liet ons weten graag gebruik te maken van ons aanbod. Er is sinds 30 maart een noodopvanglocatie op Resort aan de Maas (EuroParcs) in Kerkdriel. Daar verblijven ongeveer 215 Oekraïners. 

Hoelang blijven de vluchtelingen uit Oekraïne op de noodopvanglocatie?

Op dit moment is nog niet precies bekend hoelang de vluchtelingen op Resort aan de Maas zullen verblijven. Wij houden rekening met een periode tot het einde van dit jaar. 

Vangt u Oekraïense vluchtelingen op in Maasdriel? Of kent u iemand die onderdak biedt?

Maak hen er dan op attent dat Oekraïense vluchtelingen een afspraak kunnen maken bij de gemeente om zich in te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Deze inschrijving is een belangrijke voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op leefgeld en andere voorzieningen.