Uitnodiging inloopavond kernenvisies

Geplaatst op donderdag 9 maart 2023

Samen met inwoners en ondernemers werken we aan visies voor de kernen Ammerzoden, Hedel en Kerkdriel. De voorzieningen in deze grootste kernen van Maasdriel zijn belangrijk voor alle inwoners van de gemeente. Het is daarom voor iedereen van belang dat die kernen vitaal, leefbaar en aantrekkelijk zijn en blijven. Graag gaan we met u in gesprek over de input die we al ontvingen van inwoners en ondernemers. We hebben deze samengevat en zijn benieuwd wat u daarvan het belangrijkste vindt om mee aan de slag te gaan. Daarom nodigen we u graag uit voor een van de inloopavonden over de kernenvisies:

Inloopavonden kernenvisies
Kern Datum Waar Adres
Ammerzoden 21 maart Het Zonnelied (in het restaurant) Hogesteeg 2 te Ammerzoden
Kerkdriel 23 maart MFC De Kreek Wilgenpas 2 te Kerkdriel
Hedel 29 maart Dorpshuis Gelre’s End Molendijk 1 te Hedel

De basis staat, de volgende stap zijn de kernenvisies

Vanuit eerdere participatietrajecten, zoals de Omgevingsvisie Bommelerwaard, de herinrichtingen van het Mgr. Zwijsenplein, winkelcentrum De Haar en Kasteelplein Hedel, hebben we van u gehoord wat de belangrijke opgaven zijn voor de kernen. Met een digitale enquête hebben wij begin dit jaar ook vragen gesteld aan de inwoners van Ammerzoden, Hedel en Kerkdriel. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de inrichting van de woonomgeving, woningbouw en voorzieningen. De input die we daaruit haalden, vormt de basis voor de kernenvisies.

Welke input moeten we écht opnemen in de kernenvisies?

We haalden al veel wensen, ideeën, opgaven en kansen op. De volgende stap is om samen met u te bepalen wat het belangrijkste is om als eerste op te pakken. En: wat kunnen we samen doen om uw kern mooi te houden of mooier te maken? Graag hebben we het hier met u over tijdens de inloopavond. Uw reactie gebruiken we bij het maken van de kernenvisies. Dit helpt om samen te werken aan een fijne toekomst van de kernen.

Komt u naar één van de inloopavonden?

Dan kunt u tussen 19:30 uur en 21:30 uur vrijblijvend binnenlopen. Gedurende de hele avond zijn er mensen aanwezig om met u in gesprek te gaan. Als u het prettig vindt om wat meer achtergrondinformatie te horen over de kernenvisies en wat we ophaalden in de enquête, zorg dan dat u om 19:45 uur aansluit bij de presentatie daarover. Om 20:45 uur houden we ook een korte plenaire presentatie. Om een inschatting te maken van de opkomst, stellen we het wel op prijs als u vooraf via kernenvisies@maasdriel.nl laat weten bij welke bijeenkomst u aanwezig bent.

Meer nieuws