Wilt u een propaangastank plaatsen? Doe dan een melding!

Geplaatst op dinsdag 24 januari 2023

Als gevolg van de hoge energieprijzen zien we dat er steeds vaker propaangastanks bij woningen worden geplaatst. Vanwege de veiligheid is het nodig dat deze gastanks voldoen aan de eisen uit de wet- en regelgeving. Daarom zijn bedrijven én particulieren verplicht een melding te doen. Wilt u een propaantank gaan gebruiken bij uw huis? Doe dan een melding!

Waarom moet u een melding doen?

Als u een melding indient, kan Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) controleren of u voldoet aan de veiligheids- én afstandseisen. Voldoet u hier niet aan? Dan krijgt u advies over hoe u de propaantank wel veilig in gebruik kan nemen.

Hoe kunt u een melding doen?

U dient minimaal 4 weken van tevoren een melding (Activiteitenbesluit) in. U kunt dit het beste doen met behulp van aimonline.nl. Meestal weet de leverancier of diegene die de propaantank plaatst hoe u een volledige melding moet indienen. Vaak kunnen zij dat ook voor u doen.

Wat gebeurt er met de melding?

ODR neemt de melding in behandeling en beoordeelt deze namens de gemeente Maasdriel. Zijn er vragen of onduidelijkheden? Dan neemt de behandelaar van ODR contact met u op.

Hebt u vragen?

Neem dan gerust contact op met ODR via 0344 57 93 14.

Meer nieuws