Graven ruimen begraafplaats Hedel

Geplaatst op dinsdag 10 januari 2023

De begraafplaats in Hedel wordt steeds voller. We ruimen graven om in de toekomst voldoende ruimte te hebben om te begraven. Vanaf maandag 30 januari 2023 gaan we daarom weer aan de slag met het ruimen van graven op de gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkstraat in Hedel. De werkzaamheden duren ongeveer drie tot vier weken. Als we aan het werk zijn is de begraafplaats gesloten.

Welke graven worden geruimd?

We ruimen algemene graven, waarvan de graftermijn is verlopen. Ook ruimen we particuliere graven, waarvan de rechthebbende afstand heeft gedaan. Als er geen rechthebbende bekend is, plaatsen we minimaal een jaar een bordje bij het graf om te achterhalen wie de rechthebbende is. Meldt zich in dat jaar niemand? Dan besluiten wij wat er met het graf gebeurt. In sommige gevallen betekent dit dat graven geruimd worden om plaats te maken op de begraafplaats.

Begraafplaats toekomstbestendig maken

De ruimwerkzaamheden zijn onderdeel van een plan voor de begraafplaats dat de gemeenteraad in december 2019 goedkeurde. Het plan is tot stand gekomen in samenwerking met inwoners uit Hedel. In dit plan staat hoe we de begraafplaats toekomstbestendig maken. Zo is het hoofdpad geasfalteerd. Dat pad werken we dit jaar verder af. Binnenkort gaan we ook aan de slag met het maken van een urnentuin.

Meer nieuws