Een boodschap van burgemeester Van Kooten

Geplaatst op maandag 2 januari 2023

Beste inwoners van Maasdriel,

Van verschillende kanten word ik benaderd over de overlast in Hedel afgelopen nieuwjaarsnacht. Mensen vragen mij hoe dit toch blijft gebeuren. Waarom grijpt de politie niet in? Hoe kan het dat deze jongeren het weer voor elkaar kregen? Of ik begrijp wat afschuwelijk dit is als je in de buurt woont, zeker voor jonge kinderen, kwetsbare ouderen en dieren. Sommige mensen vergeleken het zelfs met een oorlogsgebied. Beste mensen, ik kan u zeggen dat het mij ook heel erg verontrust, dat ik u begrijp en hoop dat het nooit meer gebeurt.

We spreken in vaktermen van een beheersbare nacht. We noemen het beheersbaar omdat er geen persoonlijk letsel is toegebracht aan onze hulpverleners. Persoonlijk vind ik het een zeer verontrustende ontwikkeling en een verruwing van de samenleving. De jongeren die deze ravage hebben aangericht, denken zich alles te kunnen permitteren en hebben geen enkel respect meer voor de omwonenden en de hulpdiensten. De komende dagen gaan we door met rechercheren en zullen we enkele daders kunnen oppakken. Met onze beperkte lokale inzet van politie en boa’s is ter plaatse optreden en handhaven ondoenlijk tegen zo’n massale groep relschoppers.

Daarom denk ik dat een landelijk vuurwerkverbod met de nodige landelijke handhaving de enige oplossing is. Met zo mogelijk één mooie vuurwerkshow per gemeente. Zodat de liefhebbers gewoon veilig kunnen genieten van de overgang van oud- naar nieuwjaar. Zoals het hoort!

Ik wens u allen een gezond, vredig en vreugdevol 2023!

Henny van Kooten
Burgemeester van Maasdriel

Meer nieuws