Zes plannen ingediend voor Hervormde kerk Alem

Geplaatst op vrijdag 2 december 2022

De termijn om een plan in te dienen voor het Hervormde kerkje in Alem is inmiddels gesloten. Er zijn zes plannen ingediend. Wij verkopen het Hervormde kerkje aan de Sint Odradastraat 12 in Alem aan de kandidaat met het beste plan.

Hoe gaat het nu verder?

Komende periode nemen we alle ingediende plannen zorgvuldig door en wegen deze op basis van de voorwaarden in de verkoopbrochure. Dat moet leiden tot een voorstel voor het college voor verkoop van het kerkje aan de kandidaat met het beste plan. Naar verwachting neemt het college hier in januari een besluit over.

Verkoop Hervormde kerk Alem

Het Hervormde kerkje aan de Sint Odradastraat 12 in Alem is een rijksmonument. Dit karakteristieke gebouw kent u misschien wel als het Dakpannenmuseum. Het kerkje met toe- en aanbehoren, de ondergrond en de grond gelegen achter de kerk (voormalig kerkhof) verkopen we voor een bedrag van € 95.000,- k.k. Eind oktober maakten we de verkoop bekend en deden we de oproep aan geïnteresseerden om hun plannen voor het monumentale gebouw en de bijbehorende objecten bij ons in te dienen.

Hebt u nog vragen over de verkoopprocedure?

Neem dan contact op met de gemeente via info@maasdriel.nl of 14 0418 en vraag naar Evert Morren.

Meer nieuws