Gemeenten doen mee aan Sinterklaas inzamelingsactie Voedselbank Bommelerwaard

Geplaatst op donderdag 1 december 2022

Anita Sørensen, wethouder Maasdriel, en Karima Bouchtaoui, wethouder Zaltbommel hebben vandaag een cheque van in totaal 2000 euro aan de Voedselbank Bommelerwaard overhandigd. Deze cheque is bedoeld om Sinterklaascadeaus te kopen voor de kinderen van mensen die gebruik maken van de Voedselbank. De Voedselbank Bommelerwaard hield hiervoor in november een inzamelingsactie onder ondernemers, organisaties en inwoners van gemeente Zaltbommel en Maasdriel.

Anita Sørensen: ‘We gunnen alle kinderen in de Bommelerwaard een mooi Sinterklaasfeest. Met deze extra donatie aan de Voedselbank kunnen ook die gezinnen die het financieel moeilijk hebben samen dit gezellige feest vieren.’

Karima Bouchtaoui: ‘Op dit moment zijn er veel mensen die het financieel moeilijk hebben. Deze mensen hebben moeite met het betalen van de huur en eten. Cadeaus voor Sinterklaas zijn een luxe die zij zich niet kunnen veroorloven. We helpen deze mensen graag, vandaar deze donatie. Ik wil alle inwoners van onze gemeente vragen om, juist in de decembermaand, ook even stil te staan bij mensen die het moeilijk hebben. Of het nu financieel, mentaal of fysiek is. Kijk om naar elkaar. En als je wat kunt missen, doneer dan bijvoorbeeld aan de Voedselbank of in de Voedselkast in het gemeentekantoor.’

Meer nieuws