Aan de slag met de Laarstraat

Geplaatst op maandag 10 oktober 2022

De Laarstraat in Velddriel wordt veel gebruikt door personen- en vrachtverkeer. Om dat verkeer ook komende jaren aan te kunnen, is de weg toe aan groot onderhoud. Daarom gaan we aan de slag om deze straat te verbeteren.

Wat gaan we verbeteren?

De Laarstraat wordt breder, zodat auto’s en vrachtwagens elkaar beter kunnen passeren. Ook krijgt de weg een nieuwe laag asfalt en komen er markeringen op de weg. Daarnaast nemen we maatregelen om het verkeer te remmen, zoals drempels en andere verhogingen. Als we klaar zijn met die werkzaamheden, herstellen en verstevigen we de bermen. De bomen langs de weg gaan waarschijnlijk nog ongeveer tien jaar mee. Om een kaalslag te voorkomen, vervangen we die de komende jaren in fases.

Wanneer gaan we aan de slag?

Op dit moment werken we de tekeningen van hoe de weg eruit komt te zien verder uit naar een definitief technisch ontwerp en een bestek. In het voorjaar van 2023 besteden we het werk aan, zodat we in het derde of vierde kwartaal van dat jaar aan de slag kunnen. Het is de verwachting dat de werkzaamheden eind 2023 gereed zijn.

Wilt u meer weten over het project of de tekeningen inzien? Kijk dan op onze projectpagina Laarstraat.

Meer nieuws