Noodopvang vluchtelingen Oekraïne verlengd

Geplaatst op dinsdag 4 oktober 2022

Sinds 30 maart 2022 is er een noodopvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne op Resort aan de Maas in Kerkdriel. Daar vangen wij zo’n 215 vluchtelingen op. De oorlog in Oekraïne duurt nog voort. Wij hebben aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laten weten dat wij bereid zijn de noodopvang op Resort aan de Maas te verlengen tot 1 april 2023. De komende tijd bekijken we hoe het daarna verdergaat met de noodopvanglocatie.

Extra plekken

Samen met dertien andere gemeenten zijn we verantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in onze veiligheidsregio. Op sommige plekken in onze regio is het niet mogelijk om nog langer vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen of neemt het aantal opvangplekken binnenkort af. Wij hebben de mogelijkheid om een aantal extra huisjes in gebruik te nemen voor noodopvang. Daarom breiden we onze noodopvanglocatie uit met maximaal 35 plekken.

Meer nieuws