Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Enders-Slegers uit Ammerzoden

Geplaatst op vrijdag 9 september 2022

Op vrijdag 9 september reikte burgemeester Van Kooten een Koninklijke Onderscheiding uit aan prof. dr. Marie-José Enders-Slegers (77 jaar) uit Ammerzoden. Mevrouw Enders-Slegers is hiermee benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Inzet voor welbevinden van mens en dier

Marie-José Enders-Slegers ontving de onderscheiding omdat zij zich als wetenschapper in het veld van de Antrozoölogie altijd heeft ingezet voor het welbevinden van mens en dier. Zij is voorloper op het gebied van gezondheid en welzijn van mens en dier én de relatie tussen mens en dier. Mevrouw Enders-Slegers zet zich jarenlang intensief in als bestuurslid en adviseur voor de Stichting AAIZOO en is president van de wereldwijde Animal Assisted Interventions en International Association of Human-Animal Interaction Organizations. Zo is zij als oprichtster, bestuurslid en vrijwilliger een drijvende kracht achter Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard en verbindt zij ook nu haar naam aan zwerf- en afstandsdieren in de Bommelerwaard.

Bijzondere uitreiking

Normaal gesproken vindt de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding de dag voor Koningsdag plaats. Voor een tussentijdse uitreiking moet een goede reden zijn. De uitreiking vond plaats tijdens haar afscheid van de Open Universiteit in Heerlen. Omdat de uitreiking niet in Maasdriel plaatsvond, reisde burgemeester Van Kooten vrijdag 9 september af naar Heerlen. Om in deze gemeente een lintje uit te mogen reiken, moest de burgemeester vooraf toestemming vragen aan het college van de gemeente Heerlen.

Fotocollage van de uitreiking KO in Heerlen

Meer nieuws