Koninklijke Onderscheiding voor meneer Van Gessel uit Velddriel

Geplaatst op woensdag 6 juli 2022

Op woensdag 6 juli reikte burgemeester Van Kooten een Koninklijke Onderscheiding uit aan Mari van Gessel (67) uit Velddriel. De heer Van Gessel is hiermee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vrijwilliger voor Velddriel

De heer Van Gessel ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor verschillende verenigingen en stichtingen in Velddriel. Zo mag het bestuur van stichting De Boxhof al 37 jaar een beroep doen op hem voor allerlei hand- en spandiensten. Van Fanfare La Harpe is Van Gessel al jarenlang lid en binnen het bestuur is hij verantwoordelijk voor leerlingen en werving. Ook is Van Gessel al sinds jaar en dag voorzitter van Blaaskapel Ammel Blauw. En mede dankzij de inzet van Mari van Gessel heeft de St. Martinuskerk in Velddriel nog steeds de functie van kerk.

Bredere maatschappelijke betrokkenheid: jarenlange inzet voor Geldermalsen

Naast zijn inzet voor de lokale gemeenschap is Mari van Gessel ook jarenlang actief geweest voor basisschool Jan Harmenshof in Geldermalsen en de samenleving aldaar. Van 1999 tot 2017 was hij directeur van die basisschool en in 2009 werd hij ook nog directeur van de Prins Willem Alexanderschool in Ophemert. Naast zijn werk als directeur kluste hij waar nodig op school en organiseerde hij allerlei activiteiten voor goede doelen in Geldermalsen en omstreken.

Tussentijdse uitreiking

Normaal gesproken wordt een Koninklijke Onderscheiding tijdens de lintjesregen uitgereikt. Deze tussentijdse uitreiking vond plaats omdat Fanfare La Harpe, waarvan Van Gessel 55 jaar actief lid is dit jaar, 130 jaar bestaat.

Meer nieuws