Adviespleinen Maasdriel openen in oktober

Geplaatst op dinsdag 5 juli 2022

Een poosje geleden vroegen we u wat een goede naam is voor de adviespleinen in onze gemeente waar u vanaf het najaar terecht kunt voor persoonlijke hulp of een luisterend oor. De meeste stemmen gingen naar ‘Adviesplein ons Maasdriel’, maar dan wel zonder het woordje ‘ons’. De nieuwe naam voor de adviespleinen is daarom Adviesplein Maasdriel. Begin oktober opent wethouder Sørensen officieel de adviespleinen in Gelre’s End en De Leyenstein.

Wethouder Sørensen kijkt uit naar de komst van de adviespleinen:

‘Bij de adviespleinen kunt u vanaf oktober terecht voor al uw vragen over hulp en ondersteuning thuis, opvoeding of zorgen om uw kind, eenzaamheid, inkomen en schulden of bijvoorbeeld omdat u graag vrijwilligerswerk wilt doen. Wij organiseren een open inloop op twee locaties in Maasdriel. Bij Gelre’s End doen we dat samen met Welzijn Bommelerwaard. Natuurlijk blijven de andere manieren om met de gemeente in contact te komen ook gewoon bestaan. Met deze nieuwe manier van werken willen we inwoners sneller en beter helpen en de samenwerking met onze partners versterken.”

Proefdraaien

Vanaf 1 juli werken de consulenten van het gemeentelijke gebiedsteam vanuit Gelre’s End en/of De Leyenstein. Zij kunnen dan alvast ervaring opdoen op deze locatie om zo in oktober goed voorbereid van start te gaan. In de proefperiode van juli tot oktober kunnen inwoners alleen op uitnodiging bij de adviespleinen terecht.

Kijk voor alle informatie op de pagina adviesplein.

Meer nieuws