Wie verdient er een lintje?

Geplaatst op maandag 30 mei 2022

Een lintje, ofwel Koninklijke Onderscheiding, is een blijk van waardering van koning Willem-Alexander voor een persoon die zich al minimaal 15 tot 20 jaar gedurende 6-8 uur per week inzet voor de samenleving. Dit kan bijvoorbeeld een vrijwilliger bij een vereniging zijn, iemand die actief is bij een maatschappelijke organisatie of iemand die hulp biedt bij een zorginstelling.

Kent u iemand die bijzonder werk verricht en vindt u dat deze persoon een Koninklijke Onderscheiding verdient? Vraag dan een lintje aan en bedank hem of haar op een bijzondere manier voor alle verdiensten.

Hoe kunt u een lintje aanvragen?

U kunt iemand voordragen voor een lintje. Dit verzoek doet u via het aanvraagformulier. Na het verzoek neemt de bestuurssecretaresse van de gemeente Maasdriel contact met u op. Zij kan in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Daarna begint u met het verzamelen van alle gegevens op het voorstelformulier. Vóór 1 juli 2022 moet u uw voorstel ingediend hebben.

Wanneer wordt het lintje ontvangen?

Het uitreiken van de lintjes vindt plaats tijdens de zogenoemde ‘Lintjesregen’ op 26 april 2023. Het behandelen van een verzoek kost veel tijd. Daarom is de deadline van het indienen 1 juli 2022.

Indien uw aanvraag wordt goed gekeurd, ontvangt u hierover automatisch bericht. Maar zeg nog niets tegen de ontvanger, want het ontvangen van een lintje blijft een verrassing!

Meer informatie

Op de website van de Kanselarij der Nederlandse Orden vindt u meer informatie over Koninklijke Onderscheidingen.

Heeft u vragen over het indienen van een voorstel, dan kunt u terecht bij Kabinetszaken via 14 0418 of info@maasdriel.nl.

Meer nieuws