Actieweek Cycling4school: kom op de fiets of te voet naar school!

Geplaatst op woensdag 25 mei 2022

Vaker met de fiets of lopend naar de basisschool leidt tot een prettigere schoolomgeving, een veiligere buurt en blijere kinderen. Daarom is de actieweek Cycling4School in het leven geroepen. Samen met provincie Gelderland organiseren we deze actieweek dit jaar van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni bij de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel. Daarnaast doen nog negen Gelderse basisscholen mee.

Wat houdt de Cycling4School-actieweek in?

In de actieweek vraagt de Mgr. Zwijsenschool alle ‘halers en brengers’ om de kinderen meer ruimte te geven door zoveel mogelijk te voet of per fiets naar school te gaan. Of, als het niet anders kan, de auto op afstand te parkeren. Zo sparen de kinderen samen voor een beloning, waarmee de school later projecten of acties rond veiliger verkeer, klimaat en meer bewegen kan doen. Meer informatie over de actieweek kunt u vinden op de website van Cycling4School.

Wat betekent de actieweek voor buurtbewoners en het overige verkeer rondom de Ipperakkeren?

In de week van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni sluiten we met dranghekken een deel van de Ipperakkeren af voor autoverkeer. Buurtbewoners ontvingen hier eerder een brief over. De afsluiting is van maandag tot en met vrijdag aan het begin en einde van de schooldag en duurt dan een half uur. Op dinsdag 31 mei is de straat de hele schooldag in gebruik als plek om te spelen en te leren. Dan organiseert de school daar verschillende activiteiten rondom verkeersveiligheid en meer bewegen.

Situatietekening Ipperakkeren

Dit betekent concreet dat fietsers en voetgangers de Ipperakkeren wél in en uit mogen tijdens de schoolspits, maar auto’s niet, met uitzondering van nooddiensten of ouders/verzorgers/ buurtbewoners met een vooraf met school afgestemde reden. Voor die dinsdag vragen we u om auto’s die dag elders te parkeren, dan hebben de kinderen de hele straat als speelplek.

Meer nieuws