Juryleden voor kunstverkiezing gezocht

Geplaatst op woensdag 18 mei 2022

Kunstverkiezing 'Kunst in de gemeente'

Ook dit jaar organiseren we weer de kunstverkiezing ‘Kunst in de gemeente’. We worden daarbij ondersteund door Stichting Kunstweek. We nodigen kunstenaars uit onze gemeente uit om kunstwerken of ontwerpen in te sturen. Uit alle kunstwerken kiest een jury, samen met inwoners, een werk dat vervolgens een jaar lang wordt geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis in Kerkdriel. Voor de jury zijn we op zoek naar twee juryleden.

De jury bestaat uit wethouder cultuur Anita Sørensen, kunsthistoricus en curator van museum Stadskasteel Zaltbommel Roland Gieles en cultuurcoach bij Welzijn Bommelerwaard Mariella van Heck. We willen hier graag nog twee inwoners aan toevoegen. Lijkt het u leuk om deel uit te maken van de jury en heeft u affiniteit met kunst? Meld u dan aan via info@kunstindegemeente.nl en laat ons weten waarom u de perfecte kandidaat bent voor deze jury.

Kunstverkiezing

Het thema van de kunstverkiezing is ‘Water’. Kunstenaars uit de elf kernen van Maasdriel kunnen vanaf begin juni maximaal twee kunstwerken of ontwerpen indienen. Meer informatie hierover vindt u op de website van kunst in de gemeente. Uit alle inzendingen selecteert de jury een aantal kunstwerken of ontwerpen. Vervolgens mogen de inwoners van Maasdriel online hun stem uitbrengen op één van deze genomineerde kunstwerken. Uit de drie werken met de meeste stemmen kiest de jury de winnaar, die in november 2022 bekend wordt gemaakt.

Meer nieuws