Energiebespaarpakket van energieloket

Geplaatst op dinsdag 17 mei 2022

Vanaf 2050 zullen Nederlandse huishoudens geen aardgas meer gebruiken om te koken en te stoken. Daarmee beperken we verdere gevolgen van klimaatverandering. Ook in Maasdriel gaan we stap voor stap van het aardgas af. De eerste stap is zoveel mogelijk energie besparen. Om dit te stimuleren biedt Energieloket Maasdriel verschillende energiebespaarpakketten ter waarde van € 70,- aan voor eigenaren van een woning van vóór 1980 en voor huurders. Deze woningen hebben namelijk het meeste baat bij energiebesparende maatregelen. Deze week ontvangen deze huishoudens een brief waarmee ze het pakket kunnen aanvragen.

De energiebespaarpakketten

De pakketten die zijn samengesteld bestaan uit verschillende producten om direct energie en dus geld te kunnen besparen. Denk bijvoorbeeld aan een pakket met onder andere ledlampen om elektriciteit te besparen of een pakket met tochtstrips en radiatorfolie om gas te besparen. In de brief die de huishoudens ontvangen staat stap voor stap vermeld hoe zij een pakket kunnen aanvragen.

Deze actie is mogelijk door subsidie van de Rijksoverheid. Er zijn slechts een beperkt aantal pakketten beschikbaar gesteld. Daarom geldt op=op en komen niet alle koopwoningen in aanmerking.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of tips over energie besparen en energiezuinig wonen? Dan kunt u terecht bij Energieloket Maasdriel.

Meer nieuws