Dertien inwoners gemeente Maasdriel koninklijk onderscheiden

Geplaatst op dinsdag 26 april 2022

Vanmorgen verraste locoburgemeester Jan-Hein de Vreede 13 inwoners thuis of op een voor hen bijzondere locatie met de boodschap dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen een lintje voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Twee inwoners zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en 11 inwoners tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de orde van Oranje-Nassau

 • Mieke Boas – van der Tas uit Kerkdriel
 • Johan van der Burgh uit Rossum

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 • Chris Hooijmans uit Kerkdriel
 • Maria te Voert-van Beek uit Kerkdriel
 • Henry Kooijman uit Rossum
 • Wilma van Haaften-van Heumen uit Hurwenen
 • Gerard van Mook uit Alem
 • Simone van Nuland-Hak uit Hedel
 • Bets de Goeij uit Hedel
 • Echtpaar Andries en Hennie Quik uit Hedel
 • Gerrit Groeneveld uit Well
 • Ernst van der Schans uit Well

Persoonlijke speech

De Koninklijke onderscheidingen werden vanochtend al opgespeld door locoburgemeester Jan-Hein de Vreede, waarna hij de 13 gedecoreerden uitnodigde om ‘s middags naar de Sint-Martinuskerk te komen samen met hun familie en vrienden. Daar werden zij nogmaals in het zonnetje gezet met een persoonlijke speech.

Ware lintjesregen

Deze bijzondere dag werd afgesloten met een staande receptie voor de gedecoreerden van dit jaar en voor alle oud-gedecoreerden. Het was een ware lintjesregen, die eindelijk weer als vanouds gevierd kon worden.

Meer nieuws