Maasdrielse hulp aan Oekraïners hartverwarmend

Geplaatst op woensdag 13 april 2022

Vanochtend nam burgemeester Van Kooten tientallen rugzakjes in ontvangst, speciaal voor de Oekraïense kinderen die in Maasdriel verblijven. De rugzakjes werden aangeboden door Bommelerwaardse kinderen, die met een sponsorloop het geld bij elkaar liepen. Van dat bedrag konden ze in totaal 1.000 ‘Take me everywhere’ rugzakjes vullen met allerlei leuke en handige cadeautjes voor de Oekraïense kinderen in de Bommelerwaard. Het is een van de vele acties die voor Oekraïne zijn georganiseerd.

Burgemeester Van Kooten is zeer dankbaar voor alle hulp die is geboden rondom de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne:
“De Maasdrielse gemeenschap liet zich de afgelopen weken van haar beste kant zien om de vluchtelingen uit Oekraïne een warm welkom te geven. Daar wil ik iedereen ontzettend voor bedanken. Er zijn vele initiatieven ontstaan, door jong en oud, die van betekenis zijn voor hen die het zo goed kunnen gebruiken in deze onzekere tijd. Er zijn veel vrijwilligers die ons dagelijks helpen om de opvang en alles wat daarbij komt kijken zo goed mogelijk te laten verlopen. En verschillende ondernemers bieden diensten of producten kosteloos aan, van boodschappenpakketten en simkaarten tot beddengoed. Het is hartverwarmend. Ook in deze situatie blijkt maar weer dat we er in Maasdriel voor elkaar zijn op goede en minder goede momenten. Dat maakt mij als burgervader trots.”

Meer nieuws