Nieuwe inrichting centrumgebied Kerkdriel: van ontwerp naar uitvoering

Geplaatst op dinsdag 12 april 2022

Het ontwerp voor de nieuwe inrichting van het centrumgebied in Kerkdriel is verder uitgewerkt. Nu is duidelijk hoe het plein precies is ingedeeld en welke functies de verschillende delen van het plein krijgen. Daarmee kunnen de plannen uitgevoerd worden. We verwachten dat we na de zomervakantie starten met de uitvoering.

Gebruik plein

Op de pagina Centrumgebied Kerkdriel staat een kaart met de verschillende mogelijkheden om het plein te gebruiken. Welk gebied is om gezellig te verblijven? Waar is parkeren mogelijk en op welke locaties zijn markten en evenementen? Het centrumgebied is met inwoners, ondernemers en betrokkenen zo ingericht dat de verschillende functies naast elkaar kunnen bestaan. Zo werken we samen aan een mooi en levendig dorpshart.

Wat is er afgelopen tijd gebeurd?

De variant ‘Tussen de kerk en raadhuis’ kreeg de meeste voorkeur, omdat deze de meeste variatie en flexibiliteit in gebruik biedt. Uit het participatietraject bleek dat velen het parkeren in het centrum, de bereikbaarheid en de verbinding met de Teisterbandstraat als pluspunten zien. Deze punten zijn verder uitgewerkt. In de uitgewerkte variant is naar wens van inwoners en ondernemers ook een pinautomaat opgenomen.

Planning

Veel van de materialen voor het nieuwe plein zijn al besteld of aanbesteed. De aanbesteding voor de overige onderdelen gaat binnenkort de deur uit. Naar verwachting kunnen de werkzaamheden in september starten. De uitvoering van de werkzaamheden vindt in vier fases plaats. We starten met de werkzaamheden op het Mgr. Zwijsenplein. Om overlast te beperken en bereikbaarheid te blijven garanderen, vindt deze eerste fase in deelfases plaats. Daarbij houden we in de planning zoveel mogelijk rekening met evenementen, zoals de Drielse Kermis. Als het Mgr. Zwijsenplein opnieuw is ingericht, gaan we aan de slag in de Graaf Ansfriedstraat, Teisterbandstraat en de kruising met de Kerkstraat. Meer informatie vindt u op de pagina Centrumgebied Kerkdriel.

Meer nieuws