Bent u mantelzorger en kunt u ondersteuning gebruiken?

Geplaatst op maandag 4 april 2022

Mantelzorgen kan soms best zwaar zijn. De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel en Welzijn Bommelerwaard vinden het daarom belangrijk om mantelzorgers te ontlasten. Verleent u mantelzorg? Dan kunt u nu een voucher met een waarde van 10 uur ondersteuning (per kalenderjaar) aanvragen. Bijvoorbeeld voor hulp in het huishouden, zorgen voor uw naaste of kleine klusjes in en om het huis. Zodat u even uw handen vrij heeft.

Wanneer kunt u de voucher aanvragen?

U kunt de voucher aanvragen als:

 • u 3 maanden of langer minimaal 8 uur per week voor een ander zorgt;
 • u of degene voor wie u zorgt in de Bommelerwaard woont.

Hoe kunt u de voucher inzetten?

Met de voucher kunt u kosteloos 10 uur ondersteuning inzetten per kalenderjaar. Dit mag bij u zelf of bij degene voor wie u zorgt. U kunt kiezen uit de volgende drie mogelijkheden:

 • Zorg voor uw naaste;
  De zorg voor uw naaste wordt van u overgenomen. Dit kan van alles zijn; bijvoorbeeld wandelen, samen spelletjes doen, voorlezen of oppassen. Zo kunt u met een gerust hart iets anders doen.
   
 • Praktische ondersteuning in het huishouden;
  U wordt geholpen in het huishouden. Bijvoorbeeld met een schoonmaakbeurt, de ramen zemen of de gordijnen wassen.
   
 • Klus- en/of tuinhulp;
  U wordt geholpen met klusjes in en om het huis waar geen specialist voor nodig is. Zoals het ophangen van een schilderij, lamp of gordijn. Of werkzaamheden in de tuin zoals snoeien, harken of onkruidvrij maken.

Wilt u een voucher aanvragen?

Neem dan contact op met de mantelzorgconsulenten van Welzijn Bommelerwaard. U kunt hen in de ochtend bellen via 0418 63 42 31 of mailen via mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl.

Meer nieuws