Koninklijke onderscheidingen voor vier vertrekkende raadsleden

Geplaatst op donderdag 31 maart 2022

Op woensdag 30 maart vond de afscheidsraad in Maasdriel plaats. Het werd een bijzondere avond. Burgemeester Van Kooten mocht namens Koning Willem-Alexander Koninklijke onderscheidingen uitreiken aan vier raadsleden die na jarenlange inzet afscheid namen van de gemeenteraad. Peter van Boxtel, Kees van Drunen, Bianca Laheij en Marinus Robbemondt werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter van Boxtel

De heer Van Boxtel (CDA) nam na zestien jaar afscheid als lid van de gemeenteraad. Als secretaris van de fractie was hij accuraat en gedreven. Daarnaast zet Peter van Boxtel zich al jarenlang actief in voor het lokale verenigingsleven. Daarom droegen ook het CDA, Stichting Maasveren, Fanfare Alem, het Soepenfestival en V.V. Alem een steentje bij aan zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kees van Drunen

Naast dat de heer Van Drunen (PvdA/GroenLinks) zich zestien jaar heeft ingezet als raadslid, was hij een gewaardeerd voorzitter van de raadswerkgroep financi├źn. Bovendien was hij als fractievoorzitter lid van het presidium, de vertrouwenscommissie (her)benoeming burgemeester, de werkgeverscommissie Griffie en het seniorenconvent. Kees van Drunen stond bekend om zijn scherpe en inhoudelijke betrokkenheid bij alles wat de gemeenteraad betreft.

Bianca Laheij

Op 11 maart 2010 kwam Bianca Laheij (CDA) voor het eerst in de gemeenteraad, als jongste raadslid en een van de weinige vrouwen. Twaalf jaar speelde zij een opbouwende en verbindende rol in de raad en leverde een bijdrage aan oplossingen en betere omgangsvormen in de raad.

Marinus Robbemondt

Na twintig jaar als raadslid nam ook Marinus Robbemondt (CDA) woensdagavond afscheid van de gemeenteraad. In de raad had hij een belangrijke rol ter verbetering van de sfeer. De heer Robbemondt was ruim tien jaar voorzitter van de commissie Ruimte. Als fractievoorzitter van zijn partij nam hij de afgelopen jaren deel aan het presidium, de werkgeverscommissie Griffie, de vertrouwenscommissie (her)benoeming burgemeester en het seniorenconvent. Dat hij grote waarde hecht aan de leefbaarheid van kleine kernen, bleek eens te meer uit de bijdragen die het CDA, Oranjevereniging Well, V.V. Well, de Capreton en zijn vrouw leverden voor zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer nieuws