Oekraïne: op zoek naar ondersteuning voor onderwijs

Geplaatst op vrijdag 18 maart 2022

Op dit moment weten wij nog niet of en wanneer de locaties die wij voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen hebben aangedragen bij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid in gebruik worden genomen. Wel zijn de eerste Oekraïense vluchtelingen inmiddels in Maasdriel gearriveerd. Zij worden door inwoners opgevangen. Daar zijn ook kinderen bij. Wij vinden het belangrijk dat we Oekraïense vluchtelingenkinderen snel een vorm van structuur kunnen bieden. Daarom werken we nauw samen met de scholen in Maasdriel voor het verzorgen van onderwijs. Wij zijn op zoek naar mensen die ons daarbij kunnen helpen.

Hebt u ervaring en wilt u ons helpen?

Dan komen wij graag met u in contact. Wij zijn op zoek naar mensen die ervaring hebben met het werken met een groep kinderen. Hebt u oog voor de speciale behoeften die deze kinderen zullen hebben? Spreekt u voldoende Engels? En misschien zelfs wel Oekraïens of Russisch? Hebt u tijd en bent u bereid om een steentje bij te dragen in de onderwijsopvang in ruil voor een vergoeding? Laat het ons weten via info@maasdriel.nl of 14 0418. U kunt vragen naar Esther Ekkel.

Vangt u Oekraïense vluchtelingen op in Maasdriel? Of kent u iemand die onderdak biedt?

Dan stellen wij het zeer op prijs wanneer u dat aan ons doorgeeft. Dit helpt ons om snel de gewenste hulp aan Oekraïense vluchtelingen te kunnen bieden. U kunt dit doorgeven via info@maasdriel.nl of het telefoonnummer 14 0418. Wij ontvangen graag uw contactgegevens, adres en de naam & geboortedatum van degene(n) die u opvangt. Oekraïners kunnen ook een afspraak maken om zich in te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Kent u iemand die onderdak biedt aan Oekraïners? Dan waarderen wij het wanneer u aan die persoon vraagt contact met ons op te nemen.

Meer nieuws